Ще ни помогнете да осигурим топли дрехи за дете на възраст до 1 година

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
УНИЦЕФ БЪЛГАРИЯ
IBAN: BG34RZBB91551065034919

ВИЖ ОЩЕ НАЧИНИ ЗА ДАРЕНИЕ

 

Помогни на хиляди деца и семейства, пострадали от земетресенията в Турция и Сирия.


 

Хиляди деца и семейства oстават в риск след двете опустошителни земетресения и десетките вторични трусове в югоизточна Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г.

Броят на жертвите и ранените в двете държави нараства. Хиляди семейства, чиито домове са разрушени, остават без подслон при температури под нулата и снеговалежи

УНИЦЕФ работи на терен денонощно заедно с партньори, за да осигури животоспасяваща подкрепа на децата и семействата в Турция и Сирия, засегнати от земетресенията, като предоставя зимни дрехи, чиста питейна вода, закрила и психосоциална подкрепа.

 

 

 

 

Подкрепи усилията на УНИЦЕФ, като дариш онлайн или изпратиш SMS с текст UNICEF на 1021 и дариш 5 лв. еднократно. ДДС и такси не се дължат за абонати на всички мобилни оператори.

Дарения се приемат и по банковата сметка на УНИЦЕФ България – IBAN: BG34RZBB91551065034919, с основание: Дарение – земетресение.

Децата и семействата, засегнати от земетресенията, се нуждаят от спешна хуманитарна помощ.

 

 

 

 

В Турция двете земетресения засягат над 13.5 милиона души в 10 провинции. Повече от една трета са деца.

Над 6400 сгради са разрушени, засегнати са болници, училища и друга критично важна инфраструктура. В Турция УНИЦЕФ координира с турското правителство и Службата за управление на бедствия и извънредни ситуации работата по възникналите нужди, свързани с по-широкия хуманитарен отговор. Най-големият приоритет е да се гарантира, че засегнатите деца и семейства получават подкрепата, от която отчаяно се нуждаят.

УНИЦЕФ работи с Министерството на семейството и социалните услуги на Турция, за да гарантира закрилата на децата от засегнатите провинции, и вече е евакуирал на безопасно място стотици деца, живеещи в домове за деца и други институции. УНИЦЕФ подкрепя правителството и при доставянето на топли зимни дрехи и одеяла за хиляди деца и бебета, хигиенни материали за семействата, останали без дом, и комплекти за майки и бебета.

В Сирия УНИЦЕФ вече осигури вода и хигиенни материали за 12 000 души. Хиляди семейства останаха без подслон през зимата при минусови температури и чести валежи от сняг или дъжд. Семейства с деца спят на улицата, в молове, училища, джамии, автогари, под мостове или пък остават под открито небе, тъй като ги е страх да се приберат у дома. Стотици сгради са разрушени частично или напълно, а стотици семейства са в капана на развалините. 

Един от най-големите приоритети за УНИЦЕФ е осигуряването на достъп до чиста питейна вода и хигиенни условия на засегнатите деца и семейства, което е от особена важност за предотвратяването на заболявания в първите дни от хуманитарната криза. По линия на закрила на децата УНИЦЕФ работи по идентифицирането на разделени от семействата си и непридружени деца и последващото им събиране със семейството, както и осигуряването на психосоциална подкрепа, тъй като много от децата най-вероятно са преживели силна травма от земетресението.

Осигуряването на достъп до храна и образование за най-уязвимите деца също е ключов приоритет.

 

Помогнете на хиляди деца и семейства, пострадали от земетресенията в Турция и Сирия


 

 

Как може да помогнеш:

Бъди БЛАГОДЕТЕЛ онлайн с банкова карта тук.

Направи банково дарение с овнование „ДАРЕНИЕ – ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ“ на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919

Изпрати SMS с текст UNICEF на 1021 и дари 5лв. еднократно. ДДС и такси се не се дължат за абонати на всички мобилни оператори.

 

 

 

 

Още начини да ни подкрепиш

 
Харесай страницата ни във Facebook
Последвай ни в Instagram
Споделяй нашите статии и идеи с приятелите си
Разкажи на близки и колеги за това, че си наш дарител
Покани компанията си, в която работиш, да стане наш корпоративен партньор