ПОДАРИ ПО-ДОБРО
БЪДЕЩЕ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

 

ПОДАРИ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

Ще ни помогнете да осигурим топли дрехи за дете на възраст до 1 година

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
УНИЦЕФ БЪЛГАРИЯ
IBAN: BG34RZBB91551065034919

ВИЖ ОЩЕ НАЧИНИ ЗА ДАРЕНИЕ

Последните две години бяха белязани от пандемията от COVID-19, която имаше сериозни последствия за психичното здраве и благосъстоянието на децата в България, постави достъпа до образование на хиляди ученици пред множество предизвикателства и задълбочи неравенствата в страната. Посрещнахме 2022 година с военния конфликт в Украйна, който принуди хиляди деца и техните семейства да потърсят безопасност и закрила в България.

В тези тежки времена УНИЦЕФ продължава да работи неуморно в подкрепа на всяко дете и да бъде там, където нуждата е най-голяма.

Благодарение на безценната подкрепа на нашите дарители и партньори през 2021 година заедно постигнахме значими разултати за децата в България.

  • 1680 уязвими деца и техните родители получиха подкрепа от Семейно-консултативния център  в Нови Пазар, Шуменска област.
  • Над 4,500 родители на деца до 3-годишна възраст в областите Шумен и Сливен получиха индивидуална подкрепа, насоки и съвети за пълноценна грижа от патронажни сестри. В допълнение, над 8,000 родители на деца до 5-годишна възраст подобриха своите умения чрез различни програми за подкрепа. 
  • Образователната платформа „Подкрепи ме“ (podkrepime.mon.bg) бе интегрирана в ИТ структурата на Министерството на образованието и науката. 370 професионалисти се регистрираха на платформата, а десетки деца с увреждания и специални образователни потребности се възползваха от безплатни специализирани ресурси и индивидуална професионална подкрепа.
  • Повече от 2,500 деца и родители се възползваха от специализираните услуги за превенция и реакция при насилие в детските центрове „Зона ЗАКРИЛА“.

  • Съвместната инициатива на УНИЦЕФ и МОН за сигурна училищна среда „СТЪПКИ заедно“ достигна близо 3,000 момичета и момчета, които участваха в сесии за изграждане на социални и емоционални умения и за подкрепа на връстници. Още 202 учители и психолози от 153 училища бяха обучени да прилагат програмата.

  • Над 3,600 деца бежанци и мигранти получиха достъп до здравни грижи и индивидуална подкрепа през 2021 г. В момента УНИЦЕФ създава Центрове за подкрепа на деца и семейства бежанци „Blue Dots” в София, Дуранкулак, Русе, Варна и Бургас, за да предостави на едно място психосоциална подкрепа, правни съвети и друга полезна информация на децата и семействата, бягащи от войната в Украйна.

  • Виж годишния доклад на УНИЦЕФ в България за 2021 г. тук

Най-уязвимите деца в България имат нужда от твоята помощ сега! Подари надежда за по-добро бъдеще за всяко дете.

 

Как може да помогнеш:

Бъди БЛАГОДЕТЕЛ онлайн с банкова карта тук.

Направи банково дарение на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919

Изпрати SMS с текст 2x5 на 1021 и дарявай 10 лв. месечно.  

 

 

 

 

Още начини да ни подкрепиш

 
Харесай страницата ни във Facebook
Последвай ни в Instagram
Споделяй нашите статии и идеи с приятелите си
Разкажи на близки и колеги за това, че си наш дарител
Покани компанията си, в която работиш, да стане наш корпоративен партньор